Body Butter

Økologisk med kakaosmør

Body butter

kr 249

På lager
Kategori: Stikkord: , , ,

Produktbeskrivelse

Inneholder 150 ml 

BAUERs 100% økologiske Body Butter er helt uten vann og er derfor optimal for bruk i vinterperioden som kuldekrem.

Den legger en beskyttende og fuktighetsgivende barriere på huden, samtidig med at huden får puste. Spesielt god til bruk på barn for å forebygge frostkinn og frostskader på hendene.

Det høye innholdet av sheasmør og kakaosmør, gjør den spesielt effektiv mot sart og tørr hud. Både shea- og kakaosmør er nemlig kjent for legende egenskaper. De har et høyt innhold av gode fettsyrer, beskytter hudens naturlige oljer og er svært fuktighetsgivende.

Hva er Body Butter?

En Body Butter er beregnet for tørr hud og inneholder derfor mere fettstoffer og næring til huden. Mange tror feilaktig, at huden kun skal smøres, hvis den er tørr og evt. flasser. Det er ikke riktig. Hvis man har problemer med tørr hud, er det viktig å få eksfoliert huden. Da fjernes døde hudceller, porene renses og huden kan enklere ta opp fukt og pleie fra pleieproduktene.

HUSK: Tørr hud blir raskere rynkete! Ved å tilføre fukt og næring til huden, kan rynkene utsettes.

Shea- og kakaosmør brukes til veldig mange hudproblemer med god effekt:

  • Tørr hud som flasser eller sprekker
  • Eksemhud og irritert rød hud (atopiskeksem, frostskader osv.)
  • Såre barneromper
  • Til neglebånd og tørre hender
  • Motvirker rødhet og røde nupper etter barbering
  • Flere mener også at det kan hjelpe å forebygge strekkmerker, da Shea smør stimulerer hudens fibroblaster (celler som støtter og bygger opp hudens elastisitet)

De er begge anti-inflammatoriske. Noe som gjør at de også kan ha en legende effekt på små sår, lette forbrenninger, infeksjoner og akne. Vi har valgt å bruke uraffinerte shea- og kakaosmør, fordi de bevarer disse legende egenskapene.

Hva er forskjellen på Body Butter og Body lotion?

Forskjellen er mengden vann! En body lotion inneholder en stor mengde vann, mens en Butter Body inneholder veldig lite vann eller ikke noe vann i det hele tatt. En body butter inneholder også typisk sheasmør, som er veldig effektivt mot tørr hud.

Så kort sagt: en body lotion er til normal hud – en body butter er til tørr hud.

HUSK: at huden har bruk for vesentlig mere fukt i den kalde tiden og det kan derfor være lurt å skifte over til en body butter om vinteren.

Hudtype: Normal, tør og meget tør hud.

Omtaler

Tilleggsinformasjon