Bambusfleece fra Bambis

BAMBUSFLEECE

Visste du at fleece kan lages av de fleste materialer innen tekstil? Likevel er det i all hovedsak polyester som brukes i dag. Grunnen til det er først og fremst prisen. Det er billig å produsere av polyester. Materialet har også lav vekt og tørker fort. Baksiden er at det er svært lite miljøvennlig. Polyester er et plastprodukt framstilt av olje. Det er ikke bare råvaren og produksjonsprosessen som ødelegger miljøet, men også bruken av tøyet. Hver gang du vasker et plagg av polyester, løsner det små mikropartikler av plast som ender opp i havet. Disse plastpartiklene brytes ned ekstremt langsomt. Det tar fra 100 til flere 1000 år og partiklene ender opp i fiskene, som igjen havner på vårt matbord. Utslipp fra vaskemaskiner bare i Norge beregnes til 600 tonn i året. Vi vet enda ikke den fulle effekten av disse utslippene.

Men det er håp. Vi kan se en trend der mer plantebaserte og fornybare materialer benyttes i klesproduksjonen. For eksempel blir det i dag benyttet mer ull og bambus i produksjonen av undertøy brukt til trening og friluftsliv enn bare for få år siden.

Og nå kommer altså Bambis med en bærekraftig fleece laget av bambusviskose og økologisk bomull. Bambusen gjør den veldig myk og stoffet har en børstet innside som føles veldig varm og komfortabel mot huden. Dette er en stor fordel for barn med sensitiv hud og atopisk eksem.

Klærne har et praktisk design som barna kan vokse i. Lua har en baggy fasong og er sydd i dobbelt stoff for å gjøre den ekstra varm. Det innerste laget er mindre og gjør at den sitter godt på, og ikke sklir ned i øynene på barnet. Den største størrelsen passer til voksne damer også.

Bambus er en fantastisk naturressurs som hovedsakelig vokser i Asia. Det er en av de raskest voksende plantene i verden. Etter innhøsting vokser den opp igjen i fra samme rot. Bambus er en svært robust plante som verken trenger kunstgjødsel eller plantevernmidler siden den er naturlig skadedyrresistent. Bambus skiller seg fra bomull og tømmer som må plantes på nytt hver høst, og som krever omfattende sprøyting og vanning.

Jeg håper du vil prøve bambus neste gang du skal kjøpe fleeceklær til barna.