Bambus og atopisk eksem

Bambus og eksem

Atopisk eksem blir nå omtalt som den nye folkesykdommen i den vestlige verden. Rundt 20 prosent av alle barn i Norge lider av kløe og utslett. Hos de fleste går det heldigvis over i løpet av barneårene, men noen må slite med det livet ut. Stor eksponering for kjemikalier, også innen tekstilindustrien, får mye av skylden.

Klær laget av bambusviskose har vist seg å ha en veldig positiv effekt på sensitiv barnehud. Bambusviskose føles som en blanding av bomull og silke. Fibrene er runde i formen, noe som gjør dem veldig myke og skånsomme mot huden.

Mange opplever vinteren som den verste perioden med kald, tørr luft, men for noen er sommeren like ille. Svett og fuktig hud trigger eksemet og barna kan oppleve store utbrudd.

Ull forverrer ofte eksemet. Årsaken er de grove ullfibrene som irriterer huden. Fleece av polyester kan ofte føles tett og føre til svette og fuktighet, som i neste omgang kan føre til irritasjon av huden.

Bambisfleecen består av bambusviskose og økologisk bomull. Stoffet føles mykt og behagelig mot huden. Materialet puster godt og absorberer mye fuktighet. Dette hjelper til med å holde huden tørr. Alle klærne har flate sømmer som er de mest skånsomme for huden. Alle materialer som brukes i framstillingen av bambisklær er OEKO-TEX® sertifiserte og inneholder derfor ingen skadelig kjemikalier. All bomull er økologisk og GOTS sertifisert.

Klærne fra Bambis er trygge å bruke for alle barn. Også de mest sensitive.