Bambus og atopisk eksem

atopisk eksem

Atopisk eksem blir nå omtalt som den nye folkesykdommen i den vestlige verden. Rundt 20 prosent av alle barn i Norge lider av kløe og utslett. Hos de fleste går det heldigvis over i løpet av barneårene, men noen må slite med det livet ut. Stor eksponering for kjemikalier, også innen tekstilindustrien, får mye av skylden.

Klær laget av bambusviskose har vist seg å ha en veldig positiv effekt på sensitiv barnehud. Bambusviskose føles som en blanding av bomull og silke. Fibrene er runde i formen, noe som gjør dem veldig myke og skånsomme mot huden.

Mange opplever vinteren som den verste perioden med kald, tørr luft, men for noen er sommeren like ille. Svett og fuktig hud trigger eksemet og barna kan oppleve store utbrudd. Jeg har selv to barn som sliter med atopisk eksem og de har begge en liten oppblussing i disse vårdager. Det er heldigvis ikke verre enn at vi får tatt knekken på det ved hjelp av gode kremer og oljer, og ved å bruke undertøy av bambus både natt og dag.

Bambusviskose er temperaturregulerende og varmer i kulda og virker svalende i varmen. Derfor egner klærne seg like godt sommer som vinter. Bambusviskose absorberer fukt mange ganger bedre enn bomull, og hjelper til å holde huden tørr. Tørr hud er det viktigste av alt for barn med atopisk eksem. Undertøy av bambus på varme sommerdager, og ikke minst varme sommernetter, er en veldig god investering. Bambisklærne har flate sømmer som ikke irriterer huden. Alle materialer som er brukt er OEKO-TEX® sertifiserte og all bomull er økologisk og GOTS sertifisert.

Jeg ser at det kommer flere og flere merker på markedet, både til barn og voksne, med et økologisk og miljøvennlig fokus. Kanskje er det et grønt skifte vi er vitne til? Jeg applauderer alle som bidrar til at vi kan ta bedre vare på huden, helsen og miljøet.

La de små gå sommeren i møte med klær i supermyk og miljøvennlig bambusviskose!