Bærekraftig bambus

Bærekraftig bambus

Det er mange grunner til at jeg velger bambus som materiale i mine baby- og barneklær. I tillegg til å være det mykeste og mest behagelige stoffet som finnes, og som virkelig hjelper barn med sensitiv hud, er det et miljøvennlig og bærekraftig materiale. Det er rett og slett en vidunderplante!

Bambus er en fantastisk naturressurs som hovedsakelig vokser i Asia. Det er en av de raskest voksende plantene i verden. Etter ti uker har den nådd sin fulle høyde og etter tre til fem år er den fullvokst. Etter innhøsting vokser den opp igjen i fra samme rot. Noen arter vokser opp til en meter i døgnet. Bambus er en svært robust plante som verken trenger kunstgjødsel eller plantevernmidler siden den er naturlig skadedyrresistent. Bambus skiller seg fra bomull og tømmer som må plantes på nytt hver høst, og som krever omfattende sprøyting og vanning.

Bambus absorberer mer karbondioksid fra luften enn både bomull og tømmer. Den frigjør også mer oksygen som forbedrer luftkvaliteten. Bomullsdyrking, derimot, krever som kjent omfattende vanning og kjemisk sprøyting. Sprøytingen bidrar også til forurensing av drikkevannet i mange områder. Bambus er et langt grønnere alternativ.

Bambusklær blir mykere etter hver vask i motsetning til bomullsklær som blir stive og harde. De har derfor en mye lengre levetid. Klærne blir også rene ved langt lavere temperaturer enn bomull trenger. Til sammen gir dette en stor miljøgevinst og er med på å minske våre miljømessige fotavtrykk.

Hvis barna fikk velge